Som betalande medlem får du ut mer på dejtingsidor

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

När dejtingsidorna började lanseras på bred front i slutet av 1990-talet var det vanligt att sajterna erbjöd helt gratis dejting, eventuellt med vissa betaltjänster för mer avancerade dejtingfunktioner. Dejtingsidorna fick i allmänhet in merparten av sina intäkter från reklam. Idag är det vanligt att dejtingsidorna har två erbjudanden, ett som är helt gratis och ett som kostar lite pengar varje månad. Den kostnadsfria dejtingen är ofta relativt begränsad. Att registrera sig som medlem är alltid gratis, men sedan är möjligheten att göra sökningar, skicka meddelanden till andra medlemmar och utnyttja extrafunktioner vanligtvis begränsad på olika sätt. Om man betalar en slant för ett abonnemang får man dock fri tillgång till dejtingsidans alla funktioner. Här är lite kort om vad du kan förvänta dig om du blir betalande medlem.

Obegränsade möjligheter till kontakt

Som betalande medlem på en dejtingsida får du tillgång till alla kanaler för kontakt med alla medlemmar. Du kan skicka meddelanden och flirtar, chatta och ibland också videochatta. Du har alla verktyg till hands oavsett hur du vill kontakta andra medlemmar. Notera bara att vissa dejtingsidor i praktiken enbart låter dig kontakta andra betalande medlemmar, detta genom att gratismedlemmar inte har möjlighet att besvara meddelanden.

Extrafunktioner på din profilsida

Din profilsida är din kontaktannons på dejtingsajten. Det är här du kan berätta om dig själv och vad du tycker om i livet. Du kan lägga upp bilder och ibland även videoklipp. Du kan ibland också få tillgång till enklare bloggfunktioner, möjlighet att lägga upp topplistor och mycket mer. Som gratismedlem är du normalt sett mycket begränsad i vad du kan göra med din profilsida.

Matchmaking-funktioner

Matchmaking-funktioner snabbar upp dejtingen på nätet och ökar chanserna att hitta rätt bland de ibland flera hundratusen andra medlemmarna. Genom matchmaking sker ett automatiskt urval av medlemmarna utifrån dina egna önskemål. Matchmaking-funktioner är sällan eller aldrig gratis.