Som betalande medlem får du ut mer på dejtingsidor

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

När dejtingsidorna började lanseras på bred front i slutet av 1990-talet var det vanligt att sajterna erbjöd helt gratis dejting, eventuellt med vissa betaltjänster för mer avancerade dejtingfunktioner. Dejtingsidorna fick i allmänhet in merparten av sina intäkter från reklam. Idag är det vanligt att dejtingsidorna har två erbjudanden, ett som är helt gratis och ett som kostar lite pengar varje månad. Den kostnadsfria dejtingen är ofta relativt begränsad. Att registrera sig som medlem är alltid gratis, men sedan är möjligheten att göra sökningar, skicka meddelanden till andra medlemmar och utnyttja extrafunktioner vanligtvis begränsad på olika sätt. Om man betalar en slant för ett abonnemang får man dock fri tillgång till dejtingsidans alla funktioner. Här är lite kort om vad du kan förvänta dig om du blir betalande medlem.

Obegränsade möjligheter till kontakt

Som betalande medlem på en dejtingsida får du tillgång till alla kanaler för kontakt med alla medlemmar. Du kan skicka meddelanden och flirtar, chatta och ibland också videochatta. Du har alla verktyg till hands oavsett hur du vill kontakta andra medlemmar. Notera bara att vissa dejtingsidor i praktiken enbart låter dig kontakta andra betalande medlemmar, detta genom att gratismedlemmar inte har möjlighet att besvara meddelanden.

Extrafunktioner på din profilsida

Din profilsida är din kontaktannons på dejtingsajten. Det är här du kan berätta om dig själv och vad du tycker om i livet. Du kan lägga upp bilder och ibland även videoklipp. Du kan ibland också få tillgång till enklare bloggfunktioner, möjlighet att lägga upp topplistor och mycket mer. Som gratismedlem är du normalt sett mycket begränsad i vad du kan göra med din profilsida.

Matchmaking-funktioner

Matchmaking-funktioner snabbar upp dejtingen på nätet och ökar chanserna att hitta rätt bland de ibland flera hundratusen andra medlemmarna. Genom matchmaking sker ett automatiskt urval av medlemmarna utifrån dina egna önskemål. Matchmaking-funktioner är sällan eller aldrig gratis.

Fördelar med dejting på nätet

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Dejting kan vara både tidsödande och kostsamt, eller mycket enkelt och gratis! Att använda det traditionella sättet att hitta nya intressanta personer att umgås med, det vill säga genom vänner och bekanta, genom möten på uteställen eller på arbetsplatsen, tar en hel del tid i anspråk, särskilt om man vill träffa så många olika personer som möjligt. Dessutom kostar förmodligen varje enskild träff en del pengar (fika, middagar och så vidare).

Nackdelarna med vanlig dejting finns inte alls med nätdejting. För det första kan du träffa hundratals nya personer på bara några timmars navigerande på den dejtingsajt du använder. Så fort du blir medlem på en dejtingsida är alla medlemmar bara en sökning bort. Dessutom kan du specificera dina sökningar så att du automatiskt filtrerar fram de personer som du tror dig vara mest intresserad av. Du kan till exempel fylla i önskad ålder, längd, utbildningsnivå och intressen i sökfälten. Det finns alltså inga blindträffar med nätdejting!

Som om det inte vore nog med detta finns även fördelen att du kan spendera timmar på dejtingsajten utan att betala en krona. Visst, alla dejtingsidor är inte gratis att använda, men många är faktiskt det. Dessutom är det så att många av de dejtingsidor som bygger på att du betalar en abonnemangsavgift för att få använda tjänsten har en gratisversion som har ganska god funktionalitet.

En ytterligare fördel med nätdejting för att träffa rätt är att du kan inleda din kontakt med en intressant person helt i din egen takt. Du kan börja med att skicka en flirt. Får du en bra respons kan du sedan gå vidare till att skicka meddelanden eller chatta. Om du och din potentiella dejt fattar tycke för varandra kan ni sedan utbyta telefonnummer och ta er relation till nästa nivå.

Populära dejtingsidor i Sverige

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Det finns många sätt att mäta popularitet för webbplatser. Antalet besökare per vecka är ett vanligt mått. För webbplatser som kräver inloggning för full tillgång, är antalet registrerade medlemmar kanske det vanligaste måttet. Antalet registreringar är dock mindre intressant när det gäller dejtingsidor. Här är det i stället antalet aktiva medlemmar som är i fokus. Det spelar ju ingen roll om en dejtingsida har miljontals registrerade användare om ingen faktiskt loggar in på sidan!

Marknaden för dejting på nätet har exploderat på senare år och den takt med vilken nya dejtingsajter dyker upp verkar inte på något sätt mattas av. Emellertid är det så att det finns ett par, tre stora dejtingsajter för svenska singlar som står ut från mängden – detta dels på grund av att dessa dejtingsajter har flera hundratusen medlemmar vardera, och dels för att sajterna har det största utbudet av bra funktioner för dejtingsugna singlar. Här är populära och stora dejtingsajter för svenska singlar.

Det finns upp emot ett hundratal dejtingsidor som riktar sig till dejtingsugna svenskar. Här är populära och stora dejtingsidor i Sverige i några olika nischer som var och en har många tusen aktiva användare varje vecka.

C-Date

När det gäller casual dating, det vill säga kravlös dejting med fokus på romantik och erotik, finns det ingen dejtingsida som är mer populär än C-Date. Sedan 2008 har C-Date möjliggjort många tusen kontakter mellan likasinnade som är ute efter exempelvis ett spontant äventyr eller en affär vid sidan om ett långvarigt förhållande.

C-Date erbjuder en relativt unik matchningsfunktion som har visat sig ge mycket goda resultat. Till grund för matchningen ligger en uppsjö av variabler som medlemmarna kan justera helt på egen hand.

Match.com

Match.com brukar sägas vara originalet när det handlar om nätdejting. Match är idag den största dejtingsajten i västvärlden. I Sverige kämpar man med bland annat Spraydate om att vara störst. Match erbjuder både vanlig nätdejting, genom vilken du själv söker upp intressanta personer, samt matchmaking, genom vilken du får fylla i ett personlighetstest och sedan matchas med likasinnade personer. På Match dejtar du tryggt och säkert på nätet. Det finns en mängd rutiner på plats för att se till att din dejtingupplevelse blir så bra som möjligt.

Mötesplatsen

Mötesplatsen har numera över ett decennium på nacken och fortsätter att vara ett populärt alternativ för många singlar. En anledning är att Mötesplatsen är allmänt känd för att erbjuda mycket seriös, säker och trygg dejting.

Till skillnad från många andra dejtingsidor har Mötesplatsen en nästan helt jämn fördelning mellan könen. En annan specialitet med Mötesplatsen är att en stor del av medlemmarna har en ganska hög utbildningsnivå.

Spraydate

Spraydate är dejtingsidan som fortsätter att vara omåttligt populär år efter år. En stor anledning är givetvis att det är helt gratis att dejta och träffa nya intressanta personer. Det finns en premiumversion för den som vill ha tillgång till lite fler smarta dejtingfunktioner, men som gratismedlem får man helt klart en tillräcklig funktionalitet.

Genom åren har mer än en miljon svenskar använt Spraydate i förhoppningen att hitta någon att flirta med. Det gör Spraydate till den mest populära svenska dejtingsidan.

Meetic

Meetic är en dejtingsajt som har mängder av smarta funktioner för att du ska kunna lyckas med din nätdejting. Dessutom är säkerheten mycket hög. Alla profiler granskas manuellt så du kan vara säker på att de personer du kontaktar har ärliga avsikter och är seriösa. Som gratismedlem kan du göra sökningar och klicka dig runt bland de andra medlemmarnas dejtingprofiler. För att kontakta en medlem måste du vara betalande medlem.

SprayDate

SprayDate är det naturliga valet om du vill ha en helt gratis dejtingupplevelse på nätet. Några funktioner kräver att du blir betalande medlem, men du har i princip fullgod funktionalitet även som gratismedlem. SprayDate säger själva att de har ungefär 800 000 medlemmar. Även om alla kanske inte är aktiva medlemmar har du ändå en enorm mängd singlar att kontakta.

Liksom andra större dejtingsajter har SprayDate en mycket hög säkerhet. Medlemmarna själva är också mycket snabba på att upptäcka om det är någon som har oärliga avsikter. Du garanteras trygg och säker nätdejting.

Hitta kärleken på semestern

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

En utav de största fördelarna med att leta efter kärleken på nätet är att du direkt får fram alla personer som finns tillgängliga för dig. En annan sådan är att du kan nå ut till människor som du annars aldrig skulle störa på i ditt vardagliga liv. I jakten på den rätta så träffar man ofta på helt nya personligheter som kan falla en i smaken, samtidigt som man genom olika aktiviteter får en chans att lära känna varandra bättre.

Som vi tidigare har nämnt så anordnar dejtingsidan Match.com en mängd olika spännande evenemang för singlar såsom vinprovningar och after-works. Förutom detta kan du tillsammans med ett helt gäng singlar sätta dig på ett flygplan som tar er till helt nya breddgrader. Till exempel har de skidresor där du över en weekend får uppleva alperna och allt som denna plats har att erbjuda. Detta samtidigt som du har chansen att träffa den rätta. Utöver att åka skidor så får du en chans att lära känna nya människor och uppleva nya saker, vilket kan ge er en mycket speciell relation fylld av delade minnen redan från start.

Självklart behöver du inte åka på en speciell singel-resa för att hitta kärleken, utan detta kan ske även om du på egen hand åker på semester. Varför inte ta med dig en nära vän och åk till en helt ny plats där ni tillsammans utforskar området och lär känna andra resenärer samt det folk som är bosatt på ert resmål. Har du ingen som vill resa med dig finns det idag många bra mötesplatser för resenärer på nätet, där man kan träffa andra resesugna människor. Kanske är det till och med i ditt blivande resesällskap som du finner kärleken.

Gå på ett singel-event

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Att gå ut och träffa nya människor är det många som tycker om att göra. Men om man går till en plats där det finns såväl singlar som upptagna personer kan det vara svårt att vid första anblicken se vilka personer du skulle kunna gå fram till med en förfrågan om en date eller liknande. För den som vill göra det hela lite enklare så kan man välja att gå till specifika platser där personer som är singlar får chansen att mötas och skapa nya kontakter.

Datingsidan Match.com anordnar bland annat speciella singel-event för sina medlemmar där man kan få chansen att träffa de som man har pratat med i verkligheten. Förutom detta kan du här möta på personer som du kanske inte lagt märke tidigare, men som är där med samma syfte som dig. Varje månad har man events på flera olika platser runtom i landet och aktiviteten som gäller kan skilja sig ganska så mycket. Det kan handla om allt ifrån en typisk after-work eller mingelkväll till bowling eller en vinprovning. Det alla dessa aktiviteter har gemensamt är att de passar mycket bra för att lära känna varandra bättre och samtidigt uppleva någonting roligt.

Det är inte bara datingsidor som kan organisera speciella evenemang för dig som är singel, utan detta kan även ske utav lokala företag på din ort. Till exempel kan en bar ordna en kväll specifikt för singlar, eller kanske kan den lokala bugg-kursen ha en grupp specifikt för de som ännu dansar solo. Troligen finns det mer att prova där ute än vad du kanske själv är medveten om. Om inte kan du alltid själv lämna förslaget till någon arrangör i din kommun.

Hur klär du dig för det första mötet?

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Ska man klä sig så som man känner sig, eller känna sig som man klär sig? Det är den stora frågan när man ska gå på dejt. En person som man endast lärt känna över nätet har aldrig träffat en förut, så den vet inte alls vad den ska förvänta sig, egentligen. Så frågan är ju vilket intryck man vill ge.

Man bör se till att man trivs med det man har på sig. Ingen ser bra ut i kläder som man känner sig för uppklädd i. Ett par bekväma jeans och en ren och snygg tröja, blir helt rätt, om man trivs i det. Det är klart att man vill se så bra ut som möjligt, när man träffar någon man inte träffat förut. Om dejten kommer och ser ut som han eller hon just har ramlat ur sängen, känns det ju lite respektlöst emot en själv, även om det inte är illa ment. Man vill ju att någon ska ha lagt ner lite tid på sitt utseende, man vill att någon ska känna att de vill göra ett gott intryck. Någonting annat som man kan ta hänsyn till är vad ni ska göra på er första dejt.

Samtidigt ska man inte bre på för mycket. Om man själv har klätt sig i något som är snyggt och bekvämt, medan ens dejt är klädd för operan, känner man sig plötsligt väldigt underklädd och illa till mods. Ingen vill känna sig alldaglig eller tråkig på en dejt. På samma sätt, kan den som klär upp sig för mycket känna sig väldigt överdriven. Bredvid någon i trasiga jeans, står man plötsligt ut i en folksamling på ett sätt som kan göra en obekväm. Dessutom kan det vara en varningsklocka, speciellt för killar, om en tjej är för uppklädd, det kan vara en signal om att hon är någon man ofta får vänta på.

I svenska språket finns ett ord, som inte finns i något annat språk. Det ordet är verkligen ett ledord när man ska klä sig inför ett första möte: lagom. Man ger inget bra första intryck genom att komma till en dejt i trasiga och smutsiga kläder. Men att se bra ut, handlar inte bara om att ha snyggaste stassen på sig; när man känner sig bekväm med vad man har på sig och hur man är iordninggjord, så utstrålar man en självsäkerhet och ett lugn som folk runt en inte kan låta bli att se och imponeras av. Det är väl inte en dålig grund att stå på, när man ska gå på dejt!

Samtalsämnen på första dejten

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

När du har hittat någon som du fått ett intresse för så kan det vara aktuellt med ett första möte. Detta kan vara nervöst och en pinsam tystnad är för många det sista man vill uppleva. Men vilka samtalsämnen är egentligen passande på en första dejt? Vi hjälper dig en bit på vägen.

Under en dejt så vill de flesta visa upp sina bästa sidor och därför är frågor som kan röra detta det allra bästa. Fråga gärna saker kring dennes fritidsintressen såsom speciella hobbys, om den gillar att resa eller om den varit på någon bra konsert på sistone. Märker ni att ni då har något resmål ni båda varit på eller ett band som ni båda gillar så är detta enkla ämnen att spinna vidare på. Också frågor som kan beröra deras framtida mål och visioner kan vara intressanta. Dessa frågor kan vara bra att ställa om man vill se om man har samma framtidsplaner för livet eller ej. Även mer lättsamma frågor kan vara utmärkta på en första dejt, då stämningen kan vara lite stel och nervös. Du kan till exempel fråga vad personen skulle göra om den vann 10 miljoner kronor, fick byta kön för en dag eller skulle vara ett djur.

Ämnen att undvika
Förutom samtalsämnen som passar finns det även sådana som man kanske inte ska välja på den första dejten. Politik, religion och ekonomi är ämnen som för en del personer är känsliga och därför ingenting som man vill prata om med någon man precis har träffat. Även att diskutera vädret kan kännas lite fel, då detta enligt många är vägen som man går samtalsmässigt när det verkligen är tydligt att man inte har någonting gemensamt att tala om.

Lyssna är A och O
En annan sak som hör till och som är viktig – lyssna på vad din dejt säger. Detta visar att du har ett intresse av att veta mer om personen i fråga, samt att du även kan snappa upp saker att tala vidare på. Dessutom kan det bli pinsamt om du frågar någonting som din dejt redan har svarat på och som du då bör ha hört.

Vilken tid på dygnet är flest inloggade på dejtingsajter?

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Att nätdejta har en hel del med tajming att göra. Det krävs inte bara att den du är intresserad av faktiskt finns registrerad på den dejtingsajt som du använder dig av. Även att denne är tillgänglig att kontakta när du själv är online är en del av det hela. Men när är då chansen som störst att du kan få direktkontakt med din flirt?

Även om det på dejtingsajterna idag finns en mängd sätt att ta kontakt med en annan medlem så är det mest effektiva att använda sig någon av de livechatt-funktioner som finns att välja mellan. Här kan du snabbt få ett direkt svar från den medlem som är inloggad och på så sätt få en mer direkt kontakt än vad du kanske får genom ett vanlig meddelande. Men för att detta ska fungera så krävs det ju så klart att man själv är inloggad när den man vill kontakta är det.

Frågan är då när på dygnet chansen är som störst att just din flirt ska vara inloggad och kontaktbar. Undersökningar visar att eftermiddagar och kvällar så är det flest inloggade på dejtingsajterna runt om i världen. Självklart betyder inte detta att ditt kärleksintresse garanterat kommer att vara det, men chanserna har i alla fall ökat. Utöver tid på dygnet så finns det även vissa veckodagar som sticker ut ur mängden. Söndagar är den dag på veckan då de flesta väljer att registrera sig som ny medlem eller kolla över sitt konto en extra gång. Detta kan ha att göra med att söndagar ofta spenderas hemma i lugn och ro och man har då tid att lägga på sin profil.

Är du registrerad på en internationell dejtingsajt så får du tänka på den tidsskillnad som kan infinna sig mellan dig och den som du vill kontakta. Här kan det enklaste vara att först höra av sig via ett vanligt meddelande och kanske efter det bestämma en tid då ni båda kan vara online och prata vidare.

Bra aktiviteter till första dejten

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Att träffas på riktigt är ett för många naturligt steg efter att ha dejtat någon över nätet under en period. Hur snabbt man väljer att ha det första riktiga mötet är självklart individuellt och någonting som man får komma överens om tillsammans. Det viktigaste är att bägge känner sig bekväma med situationen och att det inte på något vis känns jobbigt eller fel. Kring detta första möte finns det en hel del olika saker man kan behöva tänka på och vi hoppas med denna artikel kunna hjälpa dig en bit på traven.

Det första vi måste göra är att ta död på myten att biobesök är en bra aktivitet för en första dejt, överhuvudtaget. Man sitter i ett mörkt rum med ca hundra andra människor och kan inte prata med eller se på varandra. Det finns säkert en mysfaktor med det och det kan väl vara kul, fast inte på en första dejt. Om du träffar någon för första gången är det nog roligare att kunna prata och lära känna varandra mer. Det finns många aktiviteter som är bra mycket roligare och bättre sätt att lära känna varandra på, än bio. Men första frågan ska egentligen vara ”när?”.

När ska ni träffas?
När man träffas, styr aktivitet lite grann. Så när är den ultimata dejt-tiden? Det borde vara när man har lite tid över, känner sig utvilad och energin är på topp. detta gör att måndagskvällar går bort för de flesta. Helgen är då istället ett bra alternativ. En lördag eller söndag är man ledig och glad, man har inga tider att passa och man är på g, helt enkelt. Andra bra dagar är mitt i veckan, onsdag- och torsdagskvällar till exempel. Det är inte precis i början på veckan, så man har jobbat in sig lite och är inte helt slut. Men det är inte sista arbetsdagen, så man är inte så där slö som man kan bli på till exempel en fredagskväll.

Vad ska ni göra?
Då har vi bestämt dagen och då återstår aktiviteten. Träffas man en kväll i veckan, är en fika på stan aldrig fel. Det är ett lättsamt sätt att träffas, man har sin kopp latte att pilla på om man är nervös, men man sitter så man ser varandra och ljudnivån är oftast bra, så man kan prata. Och man har ett slut, om man känner att man behöver det. När man lämnar caféet är man liksom inte bunden att göra något mer, men det är väldigt lätt att lägga till en promenad genom stan, utan att det känns krystat.

Annars är ju något mer fysiskt alltid roligt. Innan tankarna flyger iväg, ska vi kanske specificera: bowling, biljard eller någon ny spännande aktivitet, som bågskytte, kan göra en dejt både rolig och minnesvärd. Så länge man inte är för tävlingsinriktad, är det en bra isbrytare; man har här också något att göra, så man sitter inte bara och tittar på varandra, om man nu tycker det kan bli stelt.

Väljer man att träffas på dagen, finns det också lite att välja på. Man kan göra det enkelt för sig och gå ut och gå och prata, eller man kan bestämma ett ställe och träffas och ha picknick (förslagsvis på sommaren eller våren), eller åka ut och grilla. Att hålla sig ute i naturen, under dagen, gör att det blir mer avslappnat. Skulle man till exempel gå på stan istället, är risken att man går i varsitt hörn och tittar, så man får nog ta sig ut, så man bara har varandra att koncentrera sig på.

En dejt kan egentligen gå till hur som helst, det finns inga klara regler. Men det är ju det som är roligt också. Det viktigaste att tänka på, är att man ska känna sig bekväm och ha kul, egentligen. Har man de två ingredienserna, kan inget gå fel.

Hur väljer man rätt dejtingsajt?

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Det finns idag en mängd olika dejtingsajter att välja mellan på nätet och det kan för den som är nybörjare vara svårt att veta vilken man ska välja. Den sidan som hjälpte din vän att hitta kärleken behöver inte göra detsamma för dig. Därför gäller det att du tittar noggrant på hur de olika dejtingsajterna fungerar och vad de erbjuder dig som medlem. Det finns inga rätt eller fel, det hela handlar om vad du föredrar.

Idag jobbar många dejtingsajter med att matcha ihop sina medlemmar utifrån frågor som de har besvarat när de skapat sina profiler. Detta kan vara frågor som berör önskan om familj, gemensamma intressen eller politisk ställning. Andra sajter låter istället dig som medlem att göra denna sökning själv genom att fylla i kriterier för vad det är du söker i en partner. Vilken variant du föredrar kan göra valet av dejtingsajt lite enklare.

Det finns idag dejtingsajter som är inriktade på specifika personer med ett visst intresse, som bor i en speciell region eller som alla är ute efter ett mycket seriöst förhållande. Att anmäla sig på en så pass inriktad sida kan gör att du finner människor som har samma intressen som dig, eller som har samma mål med sitt nätdejtande. Dock brukar dessa mer riktade sidor ha ett färre antal medlemmar, vilket kan göra utbudet mindre för dig.

En del personer väljer att registrera sig på flera olika dejtingsajter samtidigt med förhoppning om att nå ut till flera potentiella partners. Självklart kan detta vara ett bra sätt att kanske skynda på processen att hitta någon, men i längden kan det bli svårt att hålla koll på flera profiler samtidigt, speciellt om du börjar prata med väldigt många samtidigt. Om du träffar någon som du vill ta nästa steg med så gäller det då att du ser till att avsluta alla de konversationer som du haft med andra, både för den du träffar, för dig själv och för de andra som du pratat meds skull.

Hur man tar första kontakten på dejtingsajter

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

När man ska leta efter någon på nätet så handlar det inte bara om att skapa en profil och hoppas på att någon person hittar denna. Du bör även själv ge dig ut och leta bland de övriga singlar som är registrerade på sidan. Om du då hittar någon som känns intressant så kommer du till nästa steg – att ta en första kontakt. Detta kan ibland kännas väldigt nervöst, med det finns en del tips att ta hjälp av.

Vad man ska inleda med att skriva kan ibland vara svårt att komma på. Det vanligaste är kanske att skriva en kortare hälsning där man berättar att man fått upp ögonen för den andres profil och att man gärna skulle vilja få veta mer om personen. Om man vill kan man då även berätta lite kort om sig själv, men även hänvisa till sin egen profil där mottagaren kan läsa mer om dig. Man kan även ta vara på något av det som personen har skrivit om i sin profil när du tar den första kontakten. Kanske har ni ett gemensamt intresse, eller så är personen kunnig inom ett område som du själv är nyfiken på att lära dig mer om.

Dejtingsajterna har alla flera olika sätt som man kan kontakta andra medlemmar på. Det mest vanliga och som i stort sätt alla nätverk använder sig av är att skicka personliga meddelande. Detta meddelande hamnar i sin tur i mottagarens inkorg och det hela fungerar som en vanlig mejlkonversation. Ett annat sätt är att skriva ett chattmeddelande till en användare som är online. Likt det personliga meddelandet så är det endast mottagaren som kan se det du skriver, men här har ni chansen att prata direkt med varandra. Detta kan kännas som ett lite läskigare sätt att ta kontakt än ett personligt meddelande, då man vet att mottagaren läser det du skrivit direkt. Dock är chansen här större att du då får ett svar, samt att det hela fortare kan leda till en konversation.

När man har lärt känna varandra ordentligt så kan det ibland vara så att man inte längre vill hålla kontakt endast via dejtingsajten. Vissa väljer att dela ut sitt telefonnummer då detta är ett enkelt sätt att prata på via sms eller telefonsamtal. Andra väljer att fortsätta prata över nätet, men via andra medel såsom livechatt med webbkamera via Skype eller något annat program. I vissa fall väljer man istället att träffas i verkligheten om man känner att relationen är mogen för det. Vilket sätt du väljer är helt upp till dig och bör vara ett sätt som både du och den personen du pratar med känner sig bekväm med.

Hur skilja på bra och dåliga dejtingsidor?

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Vad som är en bra respektive dålig dejtingsida handlar till viss del om tycke och smak. Om man lyckas dejta framgångsrikt eller inte är också en faktor att väga in. Det finns emellertid också några saker som kan ses som mer generella. En dejtingsajt med en omodern och svårtydd design kan till exempel aldrig anses vara en bra dejtingsida, hur många positiva egenskaper sajten än har. Här är några saker som kännetecknar bra dejtingsidor.

Många och engagerade medlemmar

Det är medlemmarna som skapar dejtingsidan, så för det första måste en dejtingsida ha ett visst minimum av medlemmar, som dessutom är aktiva på sidan, för att kunna betraktas som bra. Hur många medlemmar som är ett minimum beror lite på om dejtingsidan är nischad eller inte, men i regel krävs ett par tusen medlemmar för att sidan ska anses ha aktivitet.

Engagemanget kommer framför allt från medlemmarna, men det gäller också att dejtingsidan ger medlemmarna möjlighet att interagera. En bra dejtingsida ska ha en rad funktioner för kontakt mellan medlemmar och gärna också gemensamma mötesplatser, såsom till exempel öppna chattar och forum. En del dejtingsidor är tyvärr ganska ”stängda” och på dessa brukar det inte direkt råda febril aktivitet.

Hög säkerhet och trygghetsskapande funktioner

Dejting ska vara säker och trygg, oavsett den sker i verkliga livet eller på nätet. En bra dejtingsajt måste ha funktioner för att trygga medlemmarnas säkerhet. De flesta dejtingsajter arbetar mycket med just trygghet och säkerhet, men det finns ett par svarta får i flocken.

Transparent prissättning

Den bästa dejtingsidan är den som alltid är gratis att använda och som är fri från reklam. Sådana dejtingsidor finns dock inte, detta eftersom det kostar att driva en bra dejtingsida. Vad du ska kräva av en dejtingsida är emellertid att du vet precis vad du får om du blir betalande medlem. På en bra dejtingsida får du svart på vitt på vilka funktioner du får ta del av om du tecknar ett abonnemang.

Att tänka på när du skapar en dejtingprofil

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Om du har bestämt dig för att ta klivet ut i nätdejtingens värld så finns det vissa saker som du bör tänka på när du gör din registrering. Registreringen som du gör är det som ligger till grund för din presentation som visas utåt för övriga medlemmar på sajten. Ju bättre din presentation är, desto större är chansen att du lyckas hitta det som du söker. Vi har här nedanför sammanställt några saker som du bör tänka på när du skapar din dejtingprofil.

När du ska skapa din profil så bör du tänka på att presentera dig själv på ett positivt sätt. Man kan nästan säga att du bör tänka på det sätt som du gör när du skapar ditt CV. Plocka fram dina starka sidor och försök att sälja in dig själv. Dock handlar det på en dejtingsida självklart mer om att sälja in sin personlighet än sina färdigheter.

När du först börjar med din registrering så ska du ofta fylla i en hel del information om dig själv. Detta kan vara allt ifrån var du bor någonstans till vilka fritidsintressen du har. Främst används denna information för att dejtingsajten enkelt ska kunna plocka fram personer som på olika sätt passar ihop med dig. Därför är det viktigt att du svarar ärligt på dessa frågor. Om du är ute efter ett längre förhållande eller en flirt så kan det vara bra att framföra detta för att inte hamna i knepiga situationer med de som du kommer i kontakt med och kanske vill annat än vad du vill.

Att använda en profilbild är någonting som många väljer att göra när de registrerar ett konto. Undersökningar har till och med visat att folk är mer benägna att kontakta någon som har en profilbild än någon som inte har det. Vad för slags bild du väljer kan sända väldigt olika budskap och det gäller därför att välja en bra bild. En bild på dig i bara bikini på stranden kan i vissa ögon sända andra signaler än om du skulle använda dig av den bilden som du kanske använder i ditt CV. Tänk därför på hur du vill presentera dig själv och hur du vill att den som besöker din sida ska uppfatta dig. Inte heller bör du lägga upp bilder på dig tillsammans med andra personer som kanske inte har gått med på att synas på sidan.

Ett sista tips är att du innan du publicerar profilen går igenom och korrekturläser det som du har skrivit. Har du fått med all den information som du vill dela med dig av och är det kanske någonting som du vill lägga till alternativt plocka bort? Precis om innehållet bör även stavningen och formuleringar ses över. En korrekt skriven profil ger ett mer seriöst intryck, silket även det ökar chanserna för att just du blir kontaktad.

Fördelar med nätdejting

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Att nätet har växt till att bli en av de vanligaste platserna att träffa sin partner på är inte så otroligt. Vi är idag uppkopplade större delen av dygnet och internet är ett snabbt och enkelt sätt att komma i kontakt med andra, även om de inte rent fysiskt är i din närhet.

Om du går ut på stan en fredagskväll för att söka lyckan så är chansen inte i närheten av hur stor den är att finna om du istället beger dig ut på nätet på någon av alla de dejtingsidor som finns. Här kan du med några klick nå ut till tusentals fler personer än vad du skulle träffa på en vanlig utekväll. Oddsen att du då ska möta på någon som stämmer in på dina preferenser och som du klickar med är här mycket större. Dessutom får du chansen att inte bara leta efter någon som redan finns i ditt närområde. Kanske kan du träffa någon som bor på andra sidan landet eller kanske utanför landets gränser.

När du dejtar över nätet har du även möjligheten att själv välja när du ska vara tillgänglig och inte. När du känner att du inte längre vill kunna bli nådd behöver du bara logga ut ifrån ditt konto. På så sätt kan du om du inte delar med dig av andra kontaktuppgifter välja att hålla dejtinglivet på ett och samma ställe. Om du träffar någon i det verkliga livet så kanske det inte är lika enkelt att undvika att springa på varandra på stan eller liknande.

Självklart är ju för många tanken att en nätflirt gärna ska leda till att man träffas på riktigt. Men att man genom nätet först kan lära känna varandra ordentligt innan man träffas kan göra att man slipper den något pinsamma stämning som ibland kan uppkomma mellan två personer som inte känner varandra. Dessutom kan det för vissa vara enklare att släppa ut sina första känslor och dela med sig av sig själv över nätet.

Så hittar du en dejt snabbt på nätet

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Det har aldrig varit enklare att hitta en dejt. Från det att du bestämmer dig för att det vore trevligt att träffa en ny bekantskap för en flirt behöver det faktiskt inte ta många timmar innan du har en bekräftad dejt. Anledningen stavas givetvis internet och nätdejting.

Att internet med dess många dejtingsajter verkligen underlättar när man är ute efter en dejt snabbt är det nog ingen som ifrågasätter, men hur går man egentligen tillväga för att träffa rätt? Här följer en guide i tre enkla steg.

Hitta rätt dejtingsajt

Det första steget är att hitta en dejtingsajt som maximerar dina möjligheter att hitta en person som du vill bjuda ut på en dejt. Det finns en stor mängd dejtingsidor att jämföra och välja mellan och det kanske inte är alla som har den profil du är ute efter. Ett säkert val är att välja en av de större dejtingsidorna, såsom till exempel Match.com. Här finns en enorm mängd singlar att kontakta, och det även om du bor på en mindre ort. Om du har mer specialiserade krav på en potentiell dejt finns många nischade dejtingsidor att välja mellan, även sådana som riktar sig till personer som är ute efter tillfälliga diskreta träffar.

Gör sökningar efter dina preferenser

När du har skapat ett medlemskap och loggar in för första gången är första steget att skapa en profilsida. Du ska absolut inte strunta i denna uppgift och du bör göra den noggrant. Profilsidan fungerar nämligen som din kontaktannons på sidan och om någon blir nyfiken på dig kommer han eller hon garanterat att lusläsa din profil. Nästa steg är att göra sökningar efter potentiella flirtar. De flesta dejtingsajter låter dig göra mycket detaljerade sökningar så att du kan träffa mitt i prick. Se dock till att inte vara för detaljerad; risken finns att du inte får en enda träff!

Ta kontakt!

Steg tre är att ta kontakt med en eller flera medlemmar som du kan tänka dig att gå ut på en dejt med. Det bästa sättet att ta kontakt är genom att skriva ett meddelande. Skriv något roligt, kommentera något på mottagarens profilsida, ställ en fråga – använd fantasin. Om ditt meddelande får ett positivt svar är det bara att fördjupa kontakten. Vem vet, kanske dröjer det bara någon dag innan du har en dejt?

Ta hjälp av dejtingsidor för att hitta sommarflirten

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Om du är singel är sommaren den bästa tiden på året. Det är varmt ute och idéerna för roliga och spännande dejter är för många att räkna. Att du är ledig från jobb eller studier åtminstone under perioder under juni-augusti är givetvis också gynnsamt för singellivet. Du har helt enkelt mer tid att träffa nya människor. Vad är egentligen en sommar utan en flirt?

Sommartid finns många fler möjliga mötesplatser än vad som finns under vintern. Uteserveringar, parker, badplatser – det finns många platser där du kan träffa och börja lära känna nya människor. Det mest effektiva sättet att träffa spännande nya kontakter för flirtar är dock att använda dejtingsidor. Dejtingsidor är rent av optimala för att hitta sommarflirten.

Tusentals singlar söker sommarflirtar på nätet

Ingen vill missa chansen till att hitta en sommarflirt och därför är aktiviteten på nätets dejtingsidor lika stor, om inte större, under sommaren som under övriga årstider, och det trots att gemene man överlag spenderar mindre tid inomhus vid datorn när det är soligt och varmt ute. Dessutom finns ju numera faktiskt de flesta dejtingsidor i mobilversioner, vilket gör att du kan dejta online var du än skulle råka befinna dig. Du kan göra sökningar när du ligger på stranden och solar, läsa profiler medan du väntar på latten på kaffebaren och skriva flirtiga meddelanden medan det är reklampaus i sommardeckaren på TV.

Sommartid är det också fler singlar på dejtingsidorna som på sina profiler rent faktiskt meddelar att de först och främst är ute efter spännande sommaräventyr med flirtar och romantik, inte mer seriösa romanser. För dig som söker en sommarflirt är det givetvis alldeles utmärkt att få denna information serverad. Du vet direkt vilken våglängd en potentiell kontakt är på och kan utgå från den informationen när du komponerar det första meddelandet.

Telefondejting

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Telefondejting ger dig möjligheten att lära känna människor via telefon. Det fungerar på så sätt att du spelar in en kort presentation när du ringer, för att sedan kunna skicka och ta emot meddelanden. Du kan göra om presentationen tills du är nöjd. Med telefondejting kan du nå människor i hela Sverige och prata direkt med andra besökare som är på linjen samtidigt som dig. För tjejer, som ringer så kallade 020-nummer, är det vanligtvis gratis att ringa, medan killar får betala för samtalen.

En annat sätt är att ha en telefondejt med någon du har träffat på webben på tex dejtingsidan Match.com eller eDarling. Det är ett naturligt steg att ta innan du träffar människan i verkligheten. Men tänk på att inte lämna ut telefonnumret till första bästa person, utan lär känna personen först. Nedanför listar vi Sveriges största dejtingsidor. Du kan prova alla gratis och se vilken som passar bäst för telefondejting.

Kontaktannonser & kontaktförmedlingar

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Allt fler människor använder sig av nätet för att träffa någon att leva med. Det finns idag ett stort utbud av kontaktförmedlingar där du kan sätta in kontaktannonser för att hitta en partner. I regel handlar det om människor som söker en mer eller mindre seriös kärleksrelation, men hos flera kontaktförmedlingar kan du även träffa nya vänner att umgås med.

Vissa kontaktförmedlingar arbetar med vetenskapligt uppbyggda personlighetstest för att du ska hitta den partner som passar bäst ihop med din egen personlighet. I motsats till mer traditionella sätt att lära känna någon har du genom kontaktannonser hos kontaktförmedlingar tillgång till ett stort antal singlar som letar efter en partner. För att kunna svara på kontaktannonser och flirta med nya bekantskaper köper du ett abonnemang. Priset för ett abonnemang beror på vilken kontaktförmedling du använder och kan innehålla olika erbjudanden. Nedanför har vi listat Sveriges ledande kontaktförmedlingar. Du kan prova alla gratis och se vilken som passar dig bäst.