Som betalande medlem får du ut mer på dejtingsidor

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

När dejtingsidorna började lanseras på bred front i slutet av 1990-talet var det vanligt att sajterna erbjöd helt gratis dejting, eventuellt med vissa betaltjänster för mer avancerade dejtingfunktioner. Dejtingsidorna fick i allmänhet in merparten av sina intäkter från reklam. Idag är det vanligt att dejtingsidorna har två erbjudanden, ett som är helt gratis och ett som kostar lite pengar varje månad. Den kostnadsfria dejtingen är ofta relativt begränsad. Att registrera sig som medlem är alltid gratis, men sedan är möjligheten att göra sökningar, skicka meddelanden till andra medlemmar och utnyttja extrafunktioner vanligtvis begränsad på olika sätt. Om man betalar en slant för ett abonnemang får man dock fri tillgång till dejtingsidans alla funktioner. Här är lite kort om vad du kan förvänta dig om du blir betalande medlem.

Obegränsade möjligheter till kontakt

Som betalande medlem på en dejtingsida får du tillgång till alla kanaler för kontakt med alla medlemmar. Du kan skicka meddelanden och flirtar, chatta och ibland också videochatta. Du har alla verktyg till hands oavsett hur du vill kontakta andra medlemmar. Notera bara att vissa dejtingsidor i praktiken enbart låter dig kontakta andra betalande medlemmar, detta genom att gratismedlemmar inte har möjlighet att besvara meddelanden.

Extrafunktioner på din profilsida

Din profilsida är din kontaktannons på dejtingsajten. Det är här du kan berätta om dig själv och vad du tycker om i livet. Du kan lägga upp bilder och ibland även videoklipp. Du kan ibland också få tillgång till enklare bloggfunktioner, möjlighet att lägga upp topplistor och mycket mer. Som gratismedlem är du normalt sett mycket begränsad i vad du kan göra med din profilsida.

Matchmaking-funktioner

Matchmaking-funktioner snabbar upp dejtingen på nätet och ökar chanserna att hitta rätt bland de ibland flera hundratusen andra medlemmarna. Genom matchmaking sker ett automatiskt urval av medlemmarna utifrån dina egna önskemål. Matchmaking-funktioner är sällan eller aldrig gratis.

Fördelar med dejting på nätet

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Dejting kan vara både tidsödande och kostsamt, eller mycket enkelt och gratis! Att använda det traditionella sättet att hitta nya intressanta personer att umgås med, det vill säga genom vänner och bekanta, genom möten på uteställen eller på arbetsplatsen, tar en hel del tid i anspråk, särskilt om man vill träffa så många olika personer som möjligt. Dessutom kostar förmodligen varje enskild träff en del pengar (fika, middagar och så vidare).

Nackdelarna med vanlig dejting finns inte alls med nätdejting. För det första kan du träffa hundratals nya personer på bara några timmars navigerande på den dejtingsajt du använder. Så fort du blir medlem på en dejtingsida är alla medlemmar bara en sökning bort. Dessutom kan du specificera dina sökningar så att du automatiskt filtrerar fram de personer som du tror dig vara mest intresserad av. Du kan till exempel fylla i önskad ålder, längd, utbildningsnivå och intressen i sökfälten. Det finns alltså inga blindträffar med nätdejting!

Som om det inte vore nog med detta finns även fördelen att du kan spendera timmar på dejtingsajten utan att betala en krona. Visst, alla dejtingsidor är inte gratis att använda, men många är faktiskt det. Dessutom är det så att många av de dejtingsidor som bygger på att du betalar en abonnemangsavgift för att få använda tjänsten har en gratisversion som har ganska god funktionalitet.

En ytterligare fördel med nätdejting för att träffa rätt är att du kan inleda din kontakt med en intressant person helt i din egen takt. Du kan börja med att skicka en flirt. Får du en bra respons kan du sedan gå vidare till att skicka meddelanden eller chatta. Om du och din potentiella dejt fattar tycke för varandra kan ni sedan utbyta telefonnummer och ta er relation till nästa nivå.

Populära dejtingsidor i Sverige

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Det finns många sätt att mäta popularitet för webbplatser. Antalet besökare per vecka är ett vanligt mått. För webbplatser som kräver inloggning för full tillgång, är antalet registrerade medlemmar kanske det vanligaste måttet. Antalet registreringar är dock mindre intressant när det gäller dejtingsidor. Här är det i stället antalet aktiva medlemmar som är i fokus. Det spelar ju ingen roll om en dejtingsida har miljontals registrerade användare om ingen faktiskt loggar in på sidan!

Marknaden för dejting på nätet har exploderat på senare år och den takt med vilken nya dejtingsajter dyker upp verkar inte på något sätt mattas av. Emellertid är det så att det finns ett par, tre stora dejtingsajter för svenska singlar som står ut från mängden – detta dels på grund av att dessa dejtingsajter har flera hundratusen medlemmar vardera, och dels för att sajterna har det största utbudet av bra funktioner för dejtingsugna singlar. Här är populära och stora dejtingsajter för svenska singlar.

Det finns upp emot ett hundratal dejtingsidor som riktar sig till dejtingsugna svenskar. Här är populära och stora dejtingsidor i Sverige i några olika nischer som var och en har många tusen aktiva användare varje vecka.

C-Date

När det gäller casual dating, det vill säga kravlös dejting med fokus på romantik och erotik, finns det ingen dejtingsida som är mer populär än C-Date. Sedan 2008 har C-Date möjliggjort många tusen kontakter mellan likasinnade som är ute efter exempelvis ett spontant äventyr eller en affär vid sidan om ett långvarigt förhållande.

C-Date erbjuder en relativt unik matchningsfunktion som har visat sig ge mycket goda resultat. Till grund för matchningen ligger en uppsjö av variabler som medlemmarna kan justera helt på egen hand.

Match.com

Match.com brukar sägas vara originalet när det handlar om nätdejting. Match är idag den största dejtingsajten i västvärlden. I Sverige kämpar man med bland annat Spraydate om att vara störst. Match erbjuder både vanlig nätdejting, genom vilken du själv söker upp intressanta personer, samt matchmaking, genom vilken du får fylla i ett personlighetstest och sedan matchas med likasinnade personer. På Match dejtar du tryggt och säkert på nätet. Det finns en mängd rutiner på plats för att se till att din dejtingupplevelse blir så bra som möjligt.

Mötesplatsen

Mötesplatsen har numera över ett decennium på nacken och fortsätter att vara ett populärt alternativ för många singlar. En anledning är att Mötesplatsen är allmänt känd för att erbjuda mycket seriös, säker och trygg dejting.

Till skillnad från många andra dejtingsidor har Mötesplatsen en nästan helt jämn fördelning mellan könen. En annan specialitet med Mötesplatsen är att en stor del av medlemmarna har en ganska hög utbildningsnivå.

Spraydate

Spraydate är dejtingsidan som fortsätter att vara omåttligt populär år efter år. En stor anledning är givetvis att det är helt gratis att dejta och träffa nya intressanta personer. Det finns en premiumversion för den som vill ha tillgång till lite fler smarta dejtingfunktioner, men som gratismedlem får man helt klart en tillräcklig funktionalitet.

Genom åren har mer än en miljon svenskar använt Spraydate i förhoppningen att hitta någon att flirta med. Det gör Spraydate till den mest populära svenska dejtingsidan.

Meetic

Meetic är en dejtingsajt som har mängder av smarta funktioner för att du ska kunna lyckas med din nätdejting. Dessutom är säkerheten mycket hög. Alla profiler granskas manuellt så du kan vara säker på att de personer du kontaktar har ärliga avsikter och är seriösa. Som gratismedlem kan du göra sökningar och klicka dig runt bland de andra medlemmarnas dejtingprofiler. För att kontakta en medlem måste du vara betalande medlem.

SprayDate

SprayDate är det naturliga valet om du vill ha en helt gratis dejtingupplevelse på nätet. Några funktioner kräver att du blir betalande medlem, men du har i princip fullgod funktionalitet även som gratismedlem. SprayDate säger själva att de har ungefär 800 000 medlemmar. Även om alla kanske inte är aktiva medlemmar har du ändå en enorm mängd singlar att kontakta.

Liksom andra större dejtingsajter har SprayDate en mycket hög säkerhet. Medlemmarna själva är också mycket snabba på att upptäcka om det är någon som har oärliga avsikter. Du garanteras trygg och säker nätdejting.

Hur skilja på bra och dåliga dejtingsidor?

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Vad som är en bra respektive dålig dejtingsida handlar till viss del om tycke och smak. Om man lyckas dejta framgångsrikt eller inte är också en faktor att väga in. Det finns emellertid också några saker som kan ses som mer generella. En dejtingsajt med en omodern och svårtydd design kan till exempel aldrig anses vara en bra dejtingsida, hur många positiva egenskaper sajten än har. Här är några saker som kännetecknar bra dejtingsidor.

Många och engagerade medlemmar

Det är medlemmarna som skapar dejtingsidan, så för det första måste en dejtingsida ha ett visst minimum av medlemmar, som dessutom är aktiva på sidan, för att kunna betraktas som bra. Hur många medlemmar som är ett minimum beror lite på om dejtingsidan är nischad eller inte, men i regel krävs ett par tusen medlemmar för att sidan ska anses ha aktivitet.

Engagemanget kommer framför allt från medlemmarna, men det gäller också att dejtingsidan ger medlemmarna möjlighet att interagera. En bra dejtingsida ska ha en rad funktioner för kontakt mellan medlemmar och gärna också gemensamma mötesplatser, såsom till exempel öppna chattar och forum. En del dejtingsidor är tyvärr ganska ”stängda” och på dessa brukar det inte direkt råda febril aktivitet.

Hög säkerhet och trygghetsskapande funktioner

Dejting ska vara säker och trygg, oavsett den sker i verkliga livet eller på nätet. En bra dejtingsajt måste ha funktioner för att trygga medlemmarnas säkerhet. De flesta dejtingsajter arbetar mycket med just trygghet och säkerhet, men det finns ett par svarta får i flocken.

Transparent prissättning

Den bästa dejtingsidan är den som alltid är gratis att använda och som är fri från reklam. Sådana dejtingsidor finns dock inte, detta eftersom det kostar att driva en bra dejtingsida. Vad du ska kräva av en dejtingsida är emellertid att du vet precis vad du får om du blir betalande medlem. På en bra dejtingsida får du svart på vitt på vilka funktioner du får ta del av om du tecknar ett abonnemang.

Så hittar du en dejt snabbt på nätet

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Det har aldrig varit enklare att hitta en dejt. Från det att du bestämmer dig för att det vore trevligt att träffa en ny bekantskap för en flirt behöver det faktiskt inte ta många timmar innan du har en bekräftad dejt. Anledningen stavas givetvis internet och nätdejting.

Att internet med dess många dejtingsajter verkligen underlättar när man är ute efter en dejt snabbt är det nog ingen som ifrågasätter, men hur går man egentligen tillväga för att träffa rätt? Här följer en guide i tre enkla steg.

Hitta rätt dejtingsajt

Det första steget är att hitta en dejtingsajt som maximerar dina möjligheter att hitta en person som du vill bjuda ut på en dejt. Det finns en stor mängd dejtingsidor att jämföra och välja mellan och det kanske inte är alla som har den profil du är ute efter. Ett säkert val är att välja en av de större dejtingsidorna, såsom till exempel Match.com. Här finns en enorm mängd singlar att kontakta, och det även om du bor på en mindre ort. Om du har mer specialiserade krav på en potentiell dejt finns många nischade dejtingsidor att välja mellan, även sådana som riktar sig till personer som är ute efter tillfälliga diskreta träffar.

Gör sökningar efter dina preferenser

När du har skapat ett medlemskap och loggar in för första gången är första steget att skapa en profilsida. Du ska absolut inte strunta i denna uppgift och du bör göra den noggrant. Profilsidan fungerar nämligen som din kontaktannons på sidan och om någon blir nyfiken på dig kommer han eller hon garanterat att lusläsa din profil. Nästa steg är att göra sökningar efter potentiella flirtar. De flesta dejtingsajter låter dig göra mycket detaljerade sökningar så att du kan träffa mitt i prick. Se dock till att inte vara för detaljerad; risken finns att du inte får en enda träff!

Ta kontakt!

Steg tre är att ta kontakt med en eller flera medlemmar som du kan tänka dig att gå ut på en dejt med. Det bästa sättet att ta kontakt är genom att skriva ett meddelande. Skriv något roligt, kommentera något på mottagarens profilsida, ställ en fråga – använd fantasin. Om ditt meddelande får ett positivt svar är det bara att fördjupa kontakten. Vem vet, kanske dröjer det bara någon dag innan du har en dejt?

Ta hjälp av dejtingsidor för att hitta sommarflirten

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Om du är singel är sommaren den bästa tiden på året. Det är varmt ute och idéerna för roliga och spännande dejter är för många att räkna. Att du är ledig från jobb eller studier åtminstone under perioder under juni-augusti är givetvis också gynnsamt för singellivet. Du har helt enkelt mer tid att träffa nya människor. Vad är egentligen en sommar utan en flirt?

Sommartid finns många fler möjliga mötesplatser än vad som finns under vintern. Uteserveringar, parker, badplatser – det finns många platser där du kan träffa och börja lära känna nya människor. Det mest effektiva sättet att träffa spännande nya kontakter för flirtar är dock att använda dejtingsidor. Dejtingsidor är rent av optimala för att hitta sommarflirten.

Tusentals singlar söker sommarflirtar på nätet

Ingen vill missa chansen till att hitta en sommarflirt och därför är aktiviteten på nätets dejtingsidor lika stor, om inte större, under sommaren som under övriga årstider, och det trots att gemene man överlag spenderar mindre tid inomhus vid datorn när det är soligt och varmt ute. Dessutom finns ju numera faktiskt de flesta dejtingsidor i mobilversioner, vilket gör att du kan dejta online var du än skulle råka befinna dig. Du kan göra sökningar när du ligger på stranden och solar, läsa profiler medan du väntar på latten på kaffebaren och skriva flirtiga meddelanden medan det är reklampaus i sommardeckaren på TV.

Sommartid är det också fler singlar på dejtingsidorna som på sina profiler rent faktiskt meddelar att de först och främst är ute efter spännande sommaräventyr med flirtar och romantik, inte mer seriösa romanser. För dig som söker en sommarflirt är det givetvis alldeles utmärkt att få denna information serverad. Du vet direkt vilken våglängd en potentiell kontakt är på och kan utgå från den informationen när du komponerar det första meddelandet.

Telefondejting

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Telefondejting ger dig möjligheten att lära känna människor via telefon. Det fungerar på så sätt att du spelar in en kort presentation när du ringer, för att sedan kunna skicka och ta emot meddelanden. Du kan göra om presentationen tills du är nöjd. Med telefondejting kan du nå människor i hela Sverige och prata direkt med andra besökare som är på linjen samtidigt som dig. För tjejer, som ringer så kallade 020-nummer, är det vanligtvis gratis att ringa, medan killar får betala för samtalen.

En annat sätt är att ha en telefondejt med någon du har träffat på webben på tex dejtingsidan Match.com eller eDarling. Det är ett naturligt steg att ta innan du träffar människan i verkligheten. Men tänk på att inte lämna ut telefonnumret till första bästa person, utan lär känna personen först. Nedanför listar vi Sveriges största dejtingsidor. Du kan prova alla gratis och se vilken som passar bäst för telefondejting.

Kontaktannonser & kontaktförmedlingar

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Allt fler människor använder sig av nätet för att träffa någon att leva med. Det finns idag ett stort utbud av kontaktförmedlingar där du kan sätta in kontaktannonser för att hitta en partner. I regel handlar det om människor som söker en mer eller mindre seriös kärleksrelation, men hos flera kontaktförmedlingar kan du även träffa nya vänner att umgås med.

Vissa kontaktförmedlingar arbetar med vetenskapligt uppbyggda personlighetstest för att du ska hitta den partner som passar bäst ihop med din egen personlighet. I motsats till mer traditionella sätt att lära känna någon har du genom kontaktannonser hos kontaktförmedlingar tillgång till ett stort antal singlar som letar efter en partner. För att kunna svara på kontaktannonser och flirta med nya bekantskaper köper du ett abonnemang. Priset för ett abonnemang beror på vilken kontaktförmedling du använder och kan innehålla olika erbjudanden. Nedanför har vi listat Sveriges ledande kontaktförmedlingar. Du kan prova alla gratis och se vilken som passar dig bäst.