Att tänka på när du skapar en dejtingprofil

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Om du har bestämt dig för att ta klivet ut i nätdejtingens värld så finns det vissa saker som du bör tänka på när du gör din registrering. Registreringen som du gör är det som ligger till grund för din presentation som visas utåt för övriga medlemmar på sajten. Ju bättre din presentation är, desto större är chansen att du lyckas hitta det som du söker. Vi har här nedanför sammanställt några saker som du bör tänka på när du skapar din dejtingprofil.

När du ska skapa din profil så bör du tänka på att presentera dig själv på ett positivt sätt. Man kan nästan säga att du bör tänka på det sätt som du gör när du skapar ditt CV. Plocka fram dina starka sidor och försök att sälja in dig själv. Dock handlar det på en dejtingsida självklart mer om att sälja in sin personlighet än sina färdigheter.

När du först börjar med din registrering så ska du ofta fylla i en hel del information om dig själv. Detta kan vara allt ifrån var du bor någonstans till vilka fritidsintressen du har. Främst används denna information för att dejtingsajten enkelt ska kunna plocka fram personer som på olika sätt passar ihop med dig. Därför är det viktigt att du svarar ärligt på dessa frågor. Om du är ute efter ett längre förhållande eller en flirt så kan det vara bra att framföra detta för att inte hamna i knepiga situationer med de som du kommer i kontakt med och kanske vill annat än vad du vill.

Att använda en profilbild är någonting som många väljer att göra när de registrerar ett konto. Undersökningar har till och med visat att folk är mer benägna att kontakta någon som har en profilbild än någon som inte har det. Vad för slags bild du väljer kan sända väldigt olika budskap och det gäller därför att välja en bra bild. En bild på dig i bara bikini på stranden kan i vissa ögon sända andra signaler än om du skulle använda dig av den bilden som du kanske använder i ditt CV. Tänk därför på hur du vill presentera dig själv och hur du vill att den som besöker din sida ska uppfatta dig. Inte heller bör du lägga upp bilder på dig tillsammans med andra personer som kanske inte har gått med på att synas på sidan.

Ett sista tips är att du innan du publicerar profilen går igenom och korrekturläser det som du har skrivit. Har du fått med all den information som du vill dela med dig av och är det kanske någonting som du vill lägga till alternativt plocka bort? Precis om innehållet bör även stavningen och formuleringar ses över. En korrekt skriven profil ger ett mer seriöst intryck, silket även det ökar chanserna för att just du blir kontaktad.