Hur skilja på bra och dåliga dejtingsidor?

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Vad som är en bra respektive dålig dejtingsida handlar till viss del om tycke och smak. Om man lyckas dejta framgångsrikt eller inte är också en faktor att väga in. Det finns emellertid också några saker som kan ses som mer generella. En dejtingsajt med en omodern och svårtydd design kan till exempel aldrig anses vara en bra dejtingsida, hur många positiva egenskaper sajten än har. Här är några saker som kännetecknar bra dejtingsidor.

Många och engagerade medlemmar

Det är medlemmarna som skapar dejtingsidan, så för det första måste en dejtingsida ha ett visst minimum av medlemmar, som dessutom är aktiva på sidan, för att kunna betraktas som bra. Hur många medlemmar som är ett minimum beror lite på om dejtingsidan är nischad eller inte, men i regel krävs ett par tusen medlemmar för att sidan ska anses ha aktivitet.

Engagemanget kommer framför allt från medlemmarna, men det gäller också att dejtingsidan ger medlemmarna möjlighet att interagera. En bra dejtingsida ska ha en rad funktioner för kontakt mellan medlemmar och gärna också gemensamma mötesplatser, såsom till exempel öppna chattar och forum. En del dejtingsidor är tyvärr ganska ”stängda” och på dessa brukar det inte direkt råda febril aktivitet.

Hög säkerhet och trygghetsskapande funktioner

Dejting ska vara säker och trygg, oavsett den sker i verkliga livet eller på nätet. En bra dejtingsajt måste ha funktioner för att trygga medlemmarnas säkerhet. De flesta dejtingsajter arbetar mycket med just trygghet och säkerhet, men det finns ett par svarta får i flocken.

Transparent prissättning

Den bästa dejtingsidan är den som alltid är gratis att använda och som är fri från reklam. Sådana dejtingsidor finns dock inte, detta eftersom det kostar att driva en bra dejtingsida. Vad du ska kräva av en dejtingsida är emellertid att du vet precis vad du får om du blir betalande medlem. På en bra dejtingsida får du svart på vitt på vilka funktioner du får ta del av om du tecknar ett abonnemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *