Hur man tar första kontakten på dejtingsajter

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

När man ska leta efter någon på nätet så handlar det inte bara om att skapa en profil och hoppas på att någon person hittar denna. Du bör även själv ge dig ut och leta bland de övriga singlar som är registrerade på sidan. Om du då hittar någon som känns intressant så kommer du till nästa steg – att ta en första kontakt. Detta kan ibland kännas väldigt nervöst, med det finns en del tips att ta hjälp av.

Vad man ska inleda med att skriva kan ibland vara svårt att komma på. Det vanligaste är kanske att skriva en kortare hälsning där man berättar att man fått upp ögonen för den andres profil och att man gärna skulle vilja få veta mer om personen. Om man vill kan man då även berätta lite kort om sig själv, men även hänvisa till sin egen profil där mottagaren kan läsa mer om dig. Man kan även ta vara på något av det som personen har skrivit om i sin profil när du tar den första kontakten. Kanske har ni ett gemensamt intresse, eller så är personen kunnig inom ett område som du själv är nyfiken på att lära dig mer om.

Dejtingsajterna har alla flera olika sätt som man kan kontakta andra medlemmar på. Det mest vanliga och som i stort sätt alla nätverk använder sig av är att skicka personliga meddelande. Detta meddelande hamnar i sin tur i mottagarens inkorg och det hela fungerar som en vanlig mejlkonversation. Ett annat sätt är att skriva ett chattmeddelande till en användare som är online. Likt det personliga meddelandet så är det endast mottagaren som kan se det du skriver, men här har ni chansen att prata direkt med varandra. Detta kan kännas som ett lite läskigare sätt att ta kontakt än ett personligt meddelande, då man vet att mottagaren läser det du skrivit direkt. Dock är chansen här större att du då får ett svar, samt att det hela fortare kan leda till en konversation.

När man har lärt känna varandra ordentligt så kan det ibland vara så att man inte längre vill hålla kontakt endast via dejtingsajten. Vissa väljer att dela ut sitt telefonnummer då detta är ett enkelt sätt att prata på via sms eller telefonsamtal. Andra väljer att fortsätta prata över nätet, men via andra medel såsom livechatt med webbkamera via Skype eller något annat program. I vissa fall väljer man istället att träffas i verkligheten om man känner att relationen är mogen för det. Vilket sätt du väljer är helt upp till dig och bör vara ett sätt som både du och den personen du pratar med känner sig bekväm med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *