Samtalsämnen på första dejten

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

När du har hittat någon som du fått ett intresse för så kan det vara aktuellt med ett första möte. Detta kan vara nervöst och en pinsam tystnad är för många det sista man vill uppleva. Men vilka samtalsämnen är egentligen passande på en första dejt? Vi hjälper dig en bit på vägen.

Under en dejt så vill de flesta visa upp sina bästa sidor och därför är frågor som kan röra detta det allra bästa. Fråga gärna saker kring dennes fritidsintressen såsom speciella hobbys, om den gillar att resa eller om den varit på någon bra konsert på sistone. Märker ni att ni då har något resmål ni båda varit på eller ett band som ni båda gillar så är detta enkla ämnen att spinna vidare på. Också frågor som kan beröra deras framtida mål och visioner kan vara intressanta. Dessa frågor kan vara bra att ställa om man vill se om man har samma framtidsplaner för livet eller ej. Även mer lättsamma frågor kan vara utmärkta på en första dejt, då stämningen kan vara lite stel och nervös. Du kan till exempel fråga vad personen skulle göra om den vann 10 miljoner kronor, fick byta kön för en dag eller skulle vara ett djur.

Ämnen att undvika
Förutom samtalsämnen som passar finns det även sådana som man kanske inte ska välja på den första dejten. Politik, religion och ekonomi är ämnen som för en del personer är känsliga och därför ingenting som man vill prata om med någon man precis har träffat. Även att diskutera vädret kan kännas lite fel, då detta enligt många är vägen som man går samtalsmässigt när det verkligen är tydligt att man inte har någonting gemensamt att tala om.

Lyssna är A och O
En annan sak som hör till och som är viktig – lyssna på vad din dejt säger. Detta visar att du har ett intresse av att veta mer om personen i fråga, samt att du även kan snappa upp saker att tala vidare på. Dessutom kan det bli pinsamt om du frågar någonting som din dejt redan har svarat på och som du då bör ha hört.