Hur klär du dig för det första mötet?

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Ska man klä sig så som man känner sig, eller känna sig som man klär sig? Det är den stora frågan när man ska gå på dejt. En person som man endast lärt känna över nätet har aldrig träffat en förut, så den vet inte alls vad den ska förvänta sig, egentligen. Så frågan är ju vilket intryck man vill ge.

Man bör se till att man trivs med det man har på sig. Ingen ser bra ut i kläder som man känner sig för uppklädd i. Ett par bekväma jeans och en ren och snygg tröja, blir helt rätt, om man trivs i det. Det är klart att man vill se så bra ut som möjligt, när man träffar någon man inte träffat förut. Om dejten kommer och ser ut som han eller hon just har ramlat ur sängen, känns det ju lite respektlöst emot en själv, även om det inte är illa ment. Man vill ju att någon ska ha lagt ner lite tid på sitt utseende, man vill att någon ska känna att de vill göra ett gott intryck. Någonting annat som man kan ta hänsyn till är vad ni ska göra på er första dejt.

Samtidigt ska man inte bre på för mycket. Om man själv har klätt sig i något som är snyggt och bekvämt, medan ens dejt är klädd för operan, känner man sig plötsligt väldigt underklädd och illa till mods. Ingen vill känna sig alldaglig eller tråkig på en dejt. På samma sätt, kan den som klär upp sig för mycket känna sig väldigt överdriven. Bredvid någon i trasiga jeans, står man plötsligt ut i en folksamling på ett sätt som kan göra en obekväm. Dessutom kan det vara en varningsklocka, speciellt för killar, om en tjej är för uppklädd, det kan vara en signal om att hon är någon man ofta får vänta på.

I svenska språket finns ett ord, som inte finns i något annat språk. Det ordet är verkligen ett ledord när man ska klä sig inför ett första möte: lagom. Man ger inget bra första intryck genom att komma till en dejt i trasiga och smutsiga kläder. Men att se bra ut, handlar inte bara om att ha snyggaste stassen på sig; när man känner sig bekväm med vad man har på sig och hur man är iordninggjord, så utstrålar man en självsäkerhet och ett lugn som folk runt en inte kan låta bli att se och imponeras av. Det är väl inte en dålig grund att stå på, när man ska gå på dejt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *