Bra aktiviteter till första dejten

Dejtingsida Fördelar Bli medlem
Världens största dejtingsida
Elitsinglar

Att träffas på riktigt är ett för många naturligt steg efter att ha dejtat någon över nätet under en period. Hur snabbt man väljer att ha det första riktiga mötet är självklart individuellt och någonting som man får komma överens om tillsammans. Det viktigaste är att bägge känner sig bekväma med situationen och att det inte på något vis känns jobbigt eller fel. Kring detta första möte finns det en hel del olika saker man kan behöva tänka på och vi hoppas med denna artikel kunna hjälpa dig en bit på traven.

Det första vi måste göra är att ta död på myten att biobesök är en bra aktivitet för en första dejt, överhuvudtaget. Man sitter i ett mörkt rum med ca hundra andra människor och kan inte prata med eller se på varandra. Det finns säkert en mysfaktor med det och det kan väl vara kul, fast inte på en första dejt. Om du träffar någon för första gången är det nog roligare att kunna prata och lära känna varandra mer. Det finns många aktiviteter som är bra mycket roligare och bättre sätt att lära känna varandra på, än bio. Men första frågan ska egentligen vara ”när?”.

När ska ni träffas?
När man träffas, styr aktivitet lite grann. Så när är den ultimata dejt-tiden? Det borde vara när man har lite tid över, känner sig utvilad och energin är på topp. detta gör att måndagskvällar går bort för de flesta. Helgen är då istället ett bra alternativ. En lördag eller söndag är man ledig och glad, man har inga tider att passa och man är på g, helt enkelt. Andra bra dagar är mitt i veckan, onsdag- och torsdagskvällar till exempel. Det är inte precis i början på veckan, så man har jobbat in sig lite och är inte helt slut. Men det är inte sista arbetsdagen, så man är inte så där slö som man kan bli på till exempel en fredagskväll.

Vad ska ni göra?
Då har vi bestämt dagen och då återstår aktiviteten. Träffas man en kväll i veckan, är en fika på stan aldrig fel. Det är ett lättsamt sätt att träffas, man har sin kopp latte att pilla på om man är nervös, men man sitter så man ser varandra och ljudnivån är oftast bra, så man kan prata. Och man har ett slut, om man känner att man behöver det. När man lämnar caféet är man liksom inte bunden att göra något mer, men det är väldigt lätt att lägga till en promenad genom stan, utan att det känns krystat.

Annars är ju något mer fysiskt alltid roligt. Innan tankarna flyger iväg, ska vi kanske specificera: bowling, biljard eller någon ny spännande aktivitet, som bågskytte, kan göra en dejt både rolig och minnesvärd. Så länge man inte är för tävlingsinriktad, är det en bra isbrytare; man har här också något att göra, så man sitter inte bara och tittar på varandra, om man nu tycker det kan bli stelt.

Väljer man att träffas på dagen, finns det också lite att välja på. Man kan göra det enkelt för sig och gå ut och gå och prata, eller man kan bestämma ett ställe och träffas och ha picknick (förslagsvis på sommaren eller våren), eller åka ut och grilla. Att hålla sig ute i naturen, under dagen, gör att det blir mer avslappnat. Skulle man till exempel gå på stan istället, är risken att man går i varsitt hörn och tittar, så man får nog ta sig ut, så man bara har varandra att koncentrera sig på.

En dejt kan egentligen gå till hur som helst, det finns inga klara regler. Men det är ju det som är roligt också. Det viktigaste att tänka på, är att man ska känna sig bekväm och ha kul, egentligen. Har man de två ingredienserna, kan inget gå fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *